locuri de vizitat plaiul foii
prognoza meteo plaiul foiiTrebuie să pășiți foarte atent, o să urcați astfel aproximativ o oră. Traseul devine tot mai abrupt, apar și câteva lanțuri și o urcare foarte înclinată pe pietre.
Era prea puțină zăpadă ca să acopere săritorile. Am fost nevoit să merg correct pe traseul pe care se urcă vara, cu toate cățărările și traversările de rigoare, doar că în condiții mult mai alunecoase.
The last Component of the trip, ideal after the monastery I bought some torrential rain, which turned the path right into a river of mud. So It could be better to get started on early due to the fact torrential rains in the afternoon are widespread around these elements. On reaching the asphalt I hitched my technique to Zărnești. For me, this is the hardest stroll I ever did. The strolling portion of the keep track of is just 6km, but I had been exhasted at the top. You actually need to obtain great stamina for this trail.
At a certain position, The trail proceeds to the correct, and from there on the Spirla Shelter is easily the most demanding element of the part. It is nice to know that ahead of this climb into the refuge, It's also the final source of h2o encountered over the route.
Rezervația de urși Libearty: Primul refugiu pentru ursii captivi din România, o oază de protecție și libertate pe o suprafață de sixty nine de hectare.
Drumeții pe timp de iarnă: Trasee recomandate și sfaturi utile Află ce drumeții pe timp de iarnă poți realiza în zonele montane ale României, cum te echipezi corespunzător și ce măsuri de siguranță trebuie să iți asumi.
Situata intr-un decor pure spectaculos, pe Valea Barsei, localitatea Plaiul Foii apartine, sub component adminsitrativ, de judetul Brasov. Asezarea este situata la o altitudine de 850 m si este marginita de Masivul Piatra Craiului si de Muntii Fagarasului. Este considerata cea mai frumoasa zona turistica din preajma orasului Zarnesti si s-a dezvoltat in ultimele decenii in jurul cabanei de la treatment a si imprumutat denumirea.
Atinsesem altitudinea de 1755 metri. Ne-a părut rău că am abandonat, însă hoinăreala către Vf. Omu din urmă cu două zile, in addition insolația groaznică ce ne lovise cu acea ocazie ne răpise în mare parte tonusul muscular.
Aici, peisajele se aștern precum povești nespuse, cu creste muntoase ce par să ajungă la cer, și văi care advertisementăpostesc secrete ale naturii.
Cu siguranta, merita apasa aici sa ajungeti macar pana aici, efortul vă va fi rasplatit cu un peisaj aparte, oferit de arcadele sculptate de "mâinile" celui mai priceput sculptor: natura.
A urmat buleala la picior al lui Andrei pe drumul de intoarcere, din plaiul foii la lanturi nou somn la Curmatura intrerupt de pietrele deranjate de petrecaretii ce-si aveau cortul mai la panta in sus de noi, tolaneala de a doua zi tot la Curmatura, ca deh, organismul cerea (mai putin Andrei nu tu) care, de voie, de nevoie, a facut un drum pana in Zarnesti sa ne cumpere ciocolata si bere website )! A urmat plimbarea pana La Desk (sper sa nu gresesc) in care tot Andrei a patentat expresiile inca aici 5 minute de odihna si mai vreau putina apa , ploaia din noapte respectiva in care tot Andrei a fost eroul (a uitat fereastra deschisa la cort si s-a inundat (in paranteza fie spus, lucru important de mentionat, eram 4 insi cu three corturi in treatment incapeau eight persoane), spalatul pe fata de a doua zi dimineata in raul din apropiere in timp ce in amonte niste rusoaice mai mult sau mai putin bune se duseau prin partile esentiale, despartirea de Andrei de a doua zi (deja echipamentul lui period depasit ethical si fizic pentru ce ne propusesem noi, respectiv traseul La Lanturi, urcusul la Om pe care tu aveai de gand sa il abandonezi din motive de sanatate (noroc cu Ion asa il chema pe tipul din Oradea care era in plimbare cu verisoara lui prin zona si care s-a oferit galant sa te ajute), intalnirea pe creasta cu un nene de vreo 50 de ani care isi facea incalzirea prin zona si isi odihnea oasele pe o petrisica, in timp ce se curata intre degetele de assorted impuritati adunate fara voia lui de pe traseu! Si a mai fost cireasa de pe visina, coborarea pe La Lanturi, in zumzet de tunete si cu promisiuni ferme facute de mine in sinea sinelui meu ca nu ma voi mai lua dupa tine in viitor! Am ajuns cu bine in Plaiu’ Foii, tocmai la tanc, ploaia incepand apasa aici in forta dupa ce ne-am montat corturile si ne-am desfacut berile! Noaptea am dormit cu frica de tunete si fulgere, dupa treatment a doua zi am pornit agale spre casa, murati pana la piele, cam fara bani de tren si satul de atatea frici la treatment am fost supus in cele cateva zile petrecute in Crai! Cam asta a fost rezumatul ideilor principale, pe treatment, daca doresti, le voi dezvolta diseara la o bere! Numa’ bine!
Am cautat cateva minute un om pe chipul caruia sa vad tristete. Toti erau veseli! Poate unii erau putin obositi! Nu imi venea sa cred ! Dar dupa mai multe ture pe munte mi-am dat seama ca muntele iti ofera fericire. Daca tu respecti muntele , el te rasplateste! Iti ia parca toate grijile si iti umple sufletul cu veselie. Da! Eu asta simt acolo sus!
Lista echipamentului necesar pentru trekking la munte Simți că a venit timpul să faci trekking pentru prima oară? Iată o listă cu echipamentul esențial pentru călătoria ta!
De data aceasta nu am avut obiectiv atingerea doar a unui varf ci a unei creste intregi de la Varful La Om pana la Varful Ascuit. Asa cum spune Ionel Coman: ”Escalada unei creste este cel mai nobil traseu de alpinism; în comparație cu un horn sau chiar cu un perete, aici ai impresia că plutești în vazduh, ca esti o pasare și incerci din plin fericirea de a trai.”